Rehab för Berka Bus!

När Berka får ordinerad vila så får min andra häst tydligen också stå......luften har gått lite ur mig efter att jag var med Berka till Mirakel Micke. Att få reda på att det inte ser så jätte ljust ut för framtiden är nog alla hästägares mardröm. Men, hoppet är inte ute, Beerka är en fighter och om vi har lite tur med oss så kanske hans bakknän bestämmer sig för att läka. Han har ju levt ett hårt liv precis som de flesta travhästar får göra och de slits såklart ut. Men om vi får rätsida på det här så kommer jag ha en så bra häst som jag hela tiden har sagt att han är. Så mitt i all förtvivlan så har jag ändå lite framtidsplaner för oss två. 
Vad det är säger jag inte än.
Positivt var iallafall att hans gaffelband var hela, lite förtjockade men utläkt. Lederna är lite torra och saknar naturlig smörjning så för det kommer han att få äta dyrt kost tillskott resten av livet. Men de är inte inflamerade. Det fanns en rejäl låsning i ryggen där fyra kotor låg fel, det lossade med en sju helvetes jävla brak och jag kan lova att efter det så blev hästen 5 cm längre. Jag skojjar inte! Lite fix i nacken blev det också.
Gamla rejäla sparkskador i bringan fanns också. Och pga ryggen så var han lite inflamerad i bogbladen men det var sådant som kommer att läka ut nu när allt ligger på rätt plats!
Som sagt, en hel del smått och gott hittades och nu blickar vi framåt och hoppas att de där knäna läker som de ska. Denna vecka som kommer ska han få lite sprutor också för att hjälpa kroppen att läka ihop!
Men redan nu kan jag se skillnad på Berka och hur han rör sig i hagen. När han kom travandes till grinden så var det inte en framtung Berka utan han kom med lätta luftiga steg. Hur bra känns inte det att få se?
Så nu får han gå i hegen med Olympia och komma in på nätterna så han verkligen vilar. Stackar Olympia vill inte stå på box och första natten hade hon vankat fram och tillbaka och var svettig på morgonen. Nu efter andra och tredje natten verkar hon ha funnit sig till rätta och har varit lug på morgonen. Det är nog bra för henne med att få brottas lite med sina egna demoner och lära sig att stå på box. Nuförtiden är hon iallafall helt lugn i boxen när hon kommer in på kvällen. Lite skillnad för ett år sedan då jag trodde att hela stallet skulle rasa bara man tog in henne själv.
Något annat som hände i veckan var att jag fick leka rid instruktör då ordninarie hade blivit sjuk och flera ville hoppa iallafall. Så med deras godkännande så hittade jag på lite basic övningar och coachade en grupp på fyra ryttare. Det var riktig kul! Som jag sade, nu får äntligen den proffisionella läktar ryttaren äntligen en chans att se om hon kan göra skillnad. Och jag kan säga att jag tyckte att under den tiden de red så lyckades vi faktiskt se förbättring hos alla ekipage. Verkligen kul. Kenneth säger att jag borde bli tränare på riktigt för han tycker att det går så bra när jag coachar honom. Ja, det kanske vore något. Man behöver ju inte kunna rida jättebra för att ha ett bra tränar öga! 
Så med det goda betyget så kollade jag upp vad som krävs för att bli tränare med c licens.....och där ungefär slutade mina planer. Man ska typ kunna hoppa 130 cm....det är ju ungefär som att flyga till månen. Inser att jag skulle klara det andra teoretiska utan större ansträngning men att hoppa 130.....och på vilken häst ska jag sätta bevingade skor liksom. Och dessutom en fallskärm på mig själv. Däremot så kan man om man rider minst 750 tävlings kilometer i distans, hoppar 90 cm och rider LB på tävlingsnivå uppnå dessa krav ändå. Men så känner jag inte ens någon B eller A tränare som man ska hänga med i 25 timmar för att få praktisk kunskap om träning. Nej, jag får nog fortsätta vara en glad amatör som tränar dem som vill ha hjälp. Det är nog det som jag tycker är allra roligast ändå. 
Jag rider ju absolut inte som ett proffs själv men jag har iallafall en vision och ett mål med hur jag vill att det ska vara. Och det är nog den känskan jag vill förmedla till de andra när de rider och har roligt. Och faktisk så fick jag positiv feedback efter träningen. Jätte skönt då jag nästan hade en klump i magen innan vi började för tänk om någon tyckte att jag var helt galen........
Det är lite av vad som sker här på Malmberget.
 
Ha nu en trevlig påsk!
Kram!