Idag var det skönt att vakna!

Här sitter jag och laddar upp med en kopp kaffe, eller blir det rentav två eller tre? Ja, det får man fråga sig i skrivandets stund! Idag var det iallafall skönt att vakna. Ingen huvudvärk och det var inte av ryggvärk som jag vaknade! Snacka om skönt, det är inte ofta det händer nuförtiden! 
Vad laddar jag upp för då, jo, idag ska jag iväg och rida dressyr lektion igen för Susanne. Ska bli så kul, igår red jag ett kort pass och allt fungerade då så jag hoppas att det går ännu bättre idag! Vi ska snart ut och tävla för bövelen....smart att anmäla sig till en dressyr tävling när hästen precis har lärt sig galopp skänkeln! Men vad spelar det för roll, vi gör det för att det är kul den här gången och för att få lite mer tävlingsvana. Och går det inge bra så har vi iallafall gett de andra något att snacka om....jag menar vad gör en travare på dressyrbanan? Äsch, rundbana som rundbana, vad är skillnaden liksom?
 
Vad har hänt på Malmberget då? Jo, Kenneth har byggt på bastun och nu är det såpass klart att man kan basta i den, bara finliret kvar liksom så i fredags smygstartade vi. Vi bastade i tre timmar. Så förbaskat skönt! Svettigt värre var det men attans vad ren man blir. Nästan så ren så alla synder blir förlåtna! Hela kroppen slappande av i värmen. Det är så pass stor bastu så man kan ligga ner på lavarna och tvätta får man göra i bästa vildmarksstil med varmvatten som värms på aggregatet, vedeldat såklart, och skölja sig med skopa. Det är så skönt! Man kan säga att vintern är räddad. Jag som brukar frysa hela vintern igenom har fått ett litet paradis att fly till när man blir för frusen. Man kanske ska säga att själen är räddad, jag menar, är livet verkligen fulländat för en finne om man inte har en bastu? Kan inte tro det! 
 
Igår hade vi bastu gäster här! Det bastades och dracks öl, själv tog jag det ganska lugnt så när festen fortsatte i replokalen så gick jag upp till huset, tittade på tv en sund sen gick jag och lade mig och sov innan klockan hade slagit 23,00. Lika bra det för vem orkar med överförfriskade karlar som har druckit öl hela dagen och tror att de är 18 år igen? Sitta och lyssna på musik som är så hög så det inte går att tala med varandra, nej, det orkar jag inte med. Då sover jag hellre! Jag tror inte att de är lika pigga idag ;-)
 
Nu är det dags att gå ut och fodra djuren. Hoppas alla människor får en härlig dag! Och vill ni basta så säg till så tänder vi upp i bästa saunan!