Avslappning för hästarna på schemat!

Vardagarna är för många och helgdagarna för få! Det man har tänkt att göra får man stressa igenom för att hinna. Tänk om man fick jobba två dagar och vara ledig fem, ja det går ju men jag får nog byta jobb då!
Helgen gick i hästens tecken för min del, från häst pyssel till hästkrafter kan man säga! 
Som inbiten hästnörd så föredrar jag att vistas i stallet.
Jag inser att det måste vara fantastiskt kul med hästar när jag räknar på hur många ton skit jag har kört ut ur alla stallar genom åren bara för att få umgås med hästar...
10 kg skit/dag * de 300 dagar om året då hästarna är inne * antal år som jag har haft häst (25)= 7500 ton skit......
Det är väll därför jag aldrig någonsin behövet gå till en psykolog heller......lite terapiarbete kan man kalla det för :-)
 
Jag har jobbat vidare med hästarna för att få dem mjuka och smidiga. Håller på att testar en ny teknik på dem som verkar fungera, de somnar nästan medans jag håller på. Helt otroligt, man ser verkligen hur de slappnar av i kroppen och spänningar släpper. Skulle vara roligt att få testa på någon annans hästar och se om det blir skillnad eller om jag inbillar mig. 
Min häst som har varit ganska oren travade jättefint senast jag red på honom efter att jag hade gått igenom honom. Maya som aldrig brukar vara spciellt avslappnad somnade och nästan snarkade. Hon har varit jättetrött, gissar på att det var mycket i spänn hos henne. 
Och jag var tvungen att prova på Kenneths nya häst som kom igår. Han hade svårt att komma till ro på kvällen i nya boxen så vi gick in till honom och körde en liten avslappnade behandling. Först blev han skit irriterad, sedan började det hända saker efter en stund så började han gäspa och ögonlocken slog igen, han fes typ tio gånger....... Från att ha vandrat i boxen så lugnade han ner sig rejält. Jättekul att se att man kan göra sån skillnad med så lite!
 
Tanken var väll att vi skulle testa på Kenneths häst idag men jag kände att om han har en massa spänningar i kroppen så blir det inget roligt att hantera honom. Bättre att fixa sakerna först så får man mycket gratis tillbaka senare. 
 
Idag ska jag även fylla i en ansökningsblankett till en utbilning som börjar i Januari 2017. Man måste ju sattsa på framtiden och höja sin kompetens som det så fint heter. Tur att man har fått lite utbilning genom jobbet, annars hade jag inte vetat om att man har rätt till att ha ledigt enligt studielagen, bara man säger till minst 6 månader i förväg! Så det skall ju inte vara ett problem i sig, hoppas bara att jag kommer in så man har något roligt att se fram emot till nästa år. Vad det är, ja det talar jag om när jag vet om jag har fått plats eller ej!
 
Lite annat än hästar....jag var och tittade på när Kenneth spelade i lördags i Medevi brunn. Som alltid levererar han bra. Det var bilutställning och vi hade tur med vädret, solen sken och det var varmt och skönt....sedan vet vi ju alla hur det blev!
 
Ha en trevlig vecka alla vänner!