Hemmafrun!

Igår var det fullt upp, jag var hos doktorn och så tog jag det livsavgörandet beslutet som förmodligen kommer att förändra hela vårat liv!
Hur gick det hos doktorn...hon förlängde min sjukskrivning till den sista december och sedan ska jag börja arbeta på 25% igen för att se om det fungerar bra! Men nu måste arbetet anpassas så att jag kan vara kvar där. Jag trivs bra med mina arbetskamrater så jag hoppas på det bästa. Det finns en del arbeten som man kan göra utan så många tunga lyft. Som rikt maskinen, efterslipen och så är det ju en del på kontoret som de säkert kan lära mig. 
Bad om att få lära mig kontoret för ett tag sedan men då fanns det inga jobb där, konstigt nog så har han ändå lärt andra personer arbetsuppgifterna där inne fast det inte fanns när jag frågade!  Lite märkligt kan man tycka, sorgligt men sant! Jag anklagar inte mina arbetskamrater som får arbetet, det är högre makter som har ett finger med i spelet!
Jag fick lite tränings uppgifter från doktorn, varje dag ska jag träna lite och jag ska inte lyfta mer än 2 kg......what??? det är ju typ ingenting, är det så illa? 
Ja, det kanske är det när man vaknar varje morgon och i huvudet känns det som om man har varit på brakfest kvällen innan. Så är det nästan varje morgon. 
Men ibland så är det bättre och då får man passa på att göra lite saker som man inte orkar annars! 
Och det är där  jag är nu! Det kommer att förändra hela våran tillvaro radikalt!
JAG HAR ÄNTLIGEN LÄRT MIG BAKA BULLAR!
Ååååååh vad goda de blev, de smälte i munnen! Jag känner mig som värsta hemmafrun, jag bakar bröd och bullar! Och familen njuter av godsakerna såklart!
Det var min doktor som sa åt mig att du måste göra saker så du inte sitter still. Du måste vara possitiv i din vardag så blir det lättare att hantera det andra! Okej, så vad ska jag göra som inte är så tungt...jo, jag bakar tänkte jag. Något kul som ger en belöning i slutet!
Jättegott som sagt och så sparar  man lite pengar på att inte köpa allt färdigt plus att man slipper alla onödiga tillsattser i smeten!
Och vad händer mer! 
Jo, idag kommer det två herrar hit och ska slakta grisarna åt oss! Dags att ta rätt på julskinkan och allt det andra goda. Tänkte försöka ge mig det här med att göra leverpastej som jag älskar att ha på mackan och så kommer hundarna att få lite levergodis såklart!
Ny gris skaffar vi till våren igen så vi får vårat egna kött. 
Och så ska vi få tuppar på lördag. De ska användas till mat också men behöver växa till sig lite först. Sedan är vi nog ganska själv försörjande på kött ett tag framöver. Grisen väger nog minst 120 kg just nu, levande vikt.
En del tycker vi är hemska som ska slakta våran gris och äta upp den men tänk så bra den har haft det och gått ute och bökat och lekt medans köttet ni köper i affären är från grisar som har fötts upp i fabriksaktika lokaler utan någon naturlig miljö alls! 
När jag äter kött som vi har fött upp själva brukar jag känna en otrolig tacksamhet och jag tackar alltid djuret för den mat den har gett oss! Det ska behandlas med respekt!
Lite om det.....
Och så försöker jag komma igång med mitt låtskrivande igen, det var ett tag sedan men nu börjar det spritta i fingrarna igen så det kanske kommer lite visor. Ja, ni som läser får se på FB det jag lägger ut! 
Om det leder någon vart vet man aldrig men det är roligt iallafall. 
Så på doktorns inrådan så ska jag ha lite roligt medans jag vilar upp mig!
 
Kram på er!