När bara pengar räknas men inte människoliv!

Jag är så jävla arg och besviken idag. Tänk att man ska behöva rikera livet bara för att pengarna ska rulla in. 
Idag var det jag som höll på att åka ner från räls stapeln som är en bra bit över 2 meter. Och vart hade jag landat, jo på en annan rälsstapel bredvid eller bland slipers och räls på marken....och varför. Jo, i vanlig ordning så fungerade inte kranen som den ska, den öppnade inte ordengtligt när den skulle släppa lasten och höll på att skjuta mig över kanten på väg tillbaka för att hämta mer räls. 
Vad är det som gör  mig arg då? Jo man tycker ju att arbetet ska stanna upp för att åtgärda felet så att arbetet kan fortsätta säkert men inte. Trots att personalen står redo för att laga felet så kommer arbetsledaren ut och jagar på och kranföraren måste använda kranen och lägga på mer räls på linan.......
När jag påpekar detta får jag till svar att "- hände det dig något?," Nej svarar jag men det kunde ha gått jävligt illa.
Nej men dåså svara han...  Men hallå, det kunde ha skjutit mig över kanten och sedan trillat ner på mig eftersom lasten bara satt fast med en klo! 
till på köpet säger han att om vi inte kan producera, ( detta handlar om ett stopp på ca 30 min) så har vi snart inga jobb kvar!
Men ett människoliv kanske inte är så mycket värt, det finns ju fler som behöver arbete! 
Är det så svårt att lyssna på andra människor? Är det bara ören och kronor som räknas? 
När vi har möjlighet att åtgärda problemet så enkelt så skall en annan ändå jaga på med andras liv som insatt bara för att själv få fina siffror på ett papper. 
Jag hoppas att ingen ska behöva sätta livet till bara för att vi är tillsagda att ha ett rälslager istället för att ha en långsiktig planering med leveranser som överenstämmer med produktion.
Imorgon kommer jag att säga ifrån mig arbetet som skyddsombud på jobbet. Det känns som om det bara är ett litet kuttersmycke som man tar fram och puttsar på när det är inspektionsdags!
Jag vet att jag skapar irritation på jobbet när jag ifrågasätter och försöker få till ändringar men vad få verkar förstå så är det för deras skull jag försöker, inte bara min! Jag vill ju att alla ska få en bättre och säkrare arbetsplats.
Jag älskar inte bara mitt liv utan även andras!
Hoppas eran dag var bättre än min!
Kram