Mångsysslaren Hellsing!

Ja, det är jag det! Idag fick jag ta fram ännu en av mina skills. Frisörsaxen! Tröttnade på att mina slitna toppar fladdrade framför ansiktet så jag hämtade saxen, stallde mig framför spegeln och klippte lite här och där så nu är förhoppningsvis det mesta borta! 
Jag var hos en frisör för tre år sedan och toppade håret, sedan gick det ett bra tag innan jag en dag tröttnade och sade åt min dotter Wilma att ta ett tag runt håret som i en toffs och så klipper du av det jäms med axlarna. Det är nog ett år sedan.
Men nu som sagt hänger det nästan nere på skulderbladen igen så lite toppning fick det bli, fast inte så mycket som 20 cm denna gång! Nu ska håret sparas ut till en riktig hästsvans! 
Jag orkar inte åka till en frisör och inte Kenneth heller, jag har nog klippt honom i 7 års tid nu och han klagar inte, eller så vågar han inte.........
Och så lite häst....
Berka är halt igen. Han snubblade och gick ikull sista gången han reds och det blev inte så bra. Givetvis i samma ben som sist. Så nu får han bli sällskapshäst på heltid, kanske någon skogtur om han blir bra. Han ska få stå hela vintern och våren så får vi se m han ska ridas mer alls. Jag hoppas att han blir så pass bra att han kan gå som sällskap utan att ha ont iallafall. Han betyder så mycket för mig. 
Annars flyter det på, min semester vecka är snart slut men det har varit så skönt med lediga dagar. Perfekt motionsväder, man kan gå ut utan att det kommer miljoner myggor och flugor och bromsar som ska äta upp en när man går ut!  Betydligt trevligare att rida blir det också! 
Det är nästan så att jag tar semester på hösten nästa gång istället för på sommaren. På jobbet får man iallafall sitta i lokaler med AC till skillnad mot hemma där man bara sitter still och lider i värmen!
Hösten är defenitivt min bästa årstid!
Jag har hunnit med en del motion som sagt, många kilometer i skogen har det blivit. Synd att de har kört sönder med skogsmaskiner men det går att ta sig fram hyggligt ändå. 
Chockade mig själv med att ha orken att springa tre kilometer av de fem som min favorit slinga är.  Gissar på att det beror en del på omläggningen av min kost till LCHF. Jag brukar drabbas av mjölksyra i benen ganska snart men denna gång kände jag inte av det alls. Däremot är ju kondisen inte den bästa men jag jobbar på det.
De nya matvanorna ger en del andra possitiva effekter.
Jag är mycket piggare trots att jag går upp samtidigt med Kenneth på morgonen, kl 06,00 och på kvällen somnar jag inte lika snabbt framför tv:n som annars.
Min middagslur som jag annars måste ta har jag inte behövt. Värken i kroppen är nere på nästan noll, ryggen är bättre men inte helt bra än. På 12 dagar har jag endast haft huvudvärk en dag, Annars hade det varit 9 av 12 dagar....jag har inte ätit en enda värktablett, jag som har levt på Ipren och Alvedon jag vet inte hur länge!?!
Humöret är mycket stabilare, men jag är kvinna så helt normal blir man ju aldrig ;-)
Jag har tappat 4,3 kg på 12 dagar. Och jag äter, äter och äter! Massor av fet mat och goda grönsaker.
Klart att jag har blivit sugen på skitmat mellan varven med då har jag stallt mig frågan....-" Vill du verkligen äta det där som får dig att känna dig som bakfull och risig i två dagar?"
Då är svaret ganska enkelt!
Så en stadig frukost med bacon och ägg. Grädde i kaffet, ibland med en matsked kokosfett i också för att få i mig massor av nyttigt fett. 
Om jag äter ett mellanmål blir det naturell, fet yogurt med bär i. Eller lite mandlar, de är bra att ha om man skulle bli sötsugen. Ibland tar jag brieost och lindar in i skinka. Gott!
Lunchen har jag hoppat över efterom jag inte blir hungrig förens ca kl 16-17 och då har jag nästan lagat helt vanlig mat. Enda skillnade är att jag byter ut min potatis, pasta eller riset mot kålrot, brocolli eller blomkål som jag antingen kokar eller lägger på plåten i ungnen.
Äter givetvis en god gräddsås eller bearnaise till. Eller hemmagjord tzatziki! 
Det bästa av allt så slipper jag att räkna en massa points eller kalorier. Hur lätt är inte det?
Snart är det dagst att ta itu med dagen.
Jag ska iväg och hjälpa min syster på hennes hunddagis och sedan ska jag iväg ända till Åtorp och käka mat med Susanne! Misstänker att det kommer att pratas en del häst!
Men innan dess ska jag försöka rida lite. Brukar inte rida när jag är själv hemma men idag får det bli ett litet undantag.