Den pillerfria vardagen!

Jag har aldig under de sista 15 åren varit en hel vecka utan att äta Alvedon eller Ipren. Aldrig vågat åkt hemifrån utan att kontrollera väskan en gång extra så det ligger någon form av smärtlindring där i. Alltid en karta Alvedon i bilen. Alltid alltid alltid.....ända tills nu!
Om någon ändå hade sagt till mig tidigare att höredu Vicktoria, vill du äta dig frisk eller sjuk? Då hade förstås svaret blivit att självklart vill jag äta mig frisk! 
Jag vill bara dela med mig av hur min förändring har påverkat mig de sista veckorna så att fler får upp ögonen och kanske kan göra en livsstils förändring. Men först till hur mitt mående var innan jag bytte.
Att vakna upp på morgonen, alltid med huvudvärk är ingen större hit kanske de flesta förstår, att det någon dag i veckan övergick i migrän var inte ovanligt.
Migränen i sig har gjort att jag är tvungen att kräkas eller att magen rasade totalt. Och då menar jag en riktig panik-skit  men tillhörande löpning till toan.
Jag har haft ständig värk i kroppen i många år som i sin tur har lett till många långa sjukskrivningar pga av alla inflamerade leder.
Jag har varit såååå trött och har nästan varje dag fått lägga mig på soffan efter jobbet för att sova, ibland upp till två timmar för att sedan kunna somna i soffan igen vid klockan nio på kvällen. 
Mitt humör har varit en riktig berg och dalbana, hysteriskt roligt eller nattsvart mörker och ilska.
Övervikt och ständigt sötsug.
Ofta febrig och förskyld.
Svullen och bullrig mage.........
Och ständigt detta springande på toa för att kissa. Minst en gång i timmen. Vakna klockan fem på morgonen och i panik springa på toa är inte kul.
Dålig hy, tonårs finnar, hemorojder, ingen lust...ja listan kan göras lång.
Så vad har jag gjort för att bota detta?
Jag har lagt om min kost ganska rejält. Efter att ha bantat till och från de senaste 20 åren så har jag äntligen funnit ljuset kan man säga!
Jag har lagt av med den största drogen av allt.,SOCKER! Ett livsmedel som är mer vanebildande än heroin!
Kolhydraterna har fått sparken och jag äter endast en mycket liten del av det varje dag! Pasta, ris, potatis och bröd bye bye bye! Godis och kakor, hejdå! Inga mer chips heller!
Och jag mår så bra i kroppen och att vakna utan huvudvärk är en ren välsignelse. 
Min mage mår så bra och numera är hemorojderna ett minne blott.
Jag slipper gå och kissa hela tiden och jag sover inte i soffan mitt på dagen.
Min man tycker att jag är trevligare i humöret och jag känner själv ett lugn i kroppen som inte fanns där innan och jag är mycket gladare! 
Några kilon är borta och jag fortsätter att tappa.
Jag vaknar utvilad på morgonen och kommer inte till jobbet i en dimma längre!
Allt, och då menar jag allt, har blivit så mycket bättre. Man kan säga att jag har funnit frälsningen hahahaha!
Men efter att ha levat i en sockerdimma i så många år så är det äntligen skönt att vakna upp och faktiskt känna att man faktiskt lever och inte bara existerar.
Vad äter jag då? Jag äter ingen mat som har mer kolhydrater än 5 gram per 100 gram. Svårare än så är det inte och ser till så jag inte hamnar över 30 gram kolhydrater på en dag. Äter jag mer så har jag huvudvärk dagen efter eller så rasar magen och så svullnar fötterna upp! 
En kommentar jag får är att man vill ju äta mer varierat än LCHF......jag har aldrig ätit så varierat som jag gör nu. Och de som säger så sitter med sina tallrikar och äter pasta, korv och ketchup...pan pizza. Är inte min mat nyttigare med grönsaker som brocolli, blomkål eller kålrot tillsammans med kött och sås? Eller mina ägg och bacon? Fett i kaffet!!!!!
Klart att det går att variera pastan......makaroner, penner, spiraler och fjärilar......spagetti! Allt gjort av samma mjöl! 
I en värld där diabetes och cancer har blivit en epedemi och nästan folksjukdomar fortsätter livsmedelsverket och dietister att förespråka kolhydratrik kost i alla dess former. Cancer som uteslutande måste ha socker för att överleva. Och diabetes...istället för att äta mat som gör att man är stabil i sitt blodsocker så rekomenderas man att äta blodsockerhöjande mat och kompensera det med insulin. Och läkemedelsindustrin jublar över att pengarna rullar in och stödjer forskning för att skapa nya medeciner när det redan på 30-talet upptäcktes att cancer lever på socker. Jag läser med förskräckelse vad en del cancer patienter får äta på sjukhuset.......kolla innehållsförteckningen själva någon gång!
Ja, man får tycka vad man vill om vad jag säger men facit i handen så kommer ingen få mig att vackla.
Lika väl som andra har tjatat på mig om att rökning är farligt så kommer jag att säga likadant när det bjuds på fika. Du vet väll att man göder cancer när man äter kolhydrater.........
Ett stort pluss är att min man har upptäckt fördelarna med den "nya" maten! Han sover mycket bättre och hans svullna mage är borta och han känner sig också mer harmonisk i kroppen. Han som inte skulle äta LCHF har även han sett ljuset! Så nu är vi två :-) 
Mera fett till folket! 
Nu kommer utmaningen, åka på kryssning och ha koll på vad som slinker ner! Men lugn mina vänner, det finns öl som har ett lågt innehåll av kolhydrater, samt vin och sprit. Och vem gillar inte ägg och bacon till frukost? Och en massa goda pålägg och grönsaker? 
Så det löser sig ändå!
Simma lugnt!